Ankestyrelsens principafgørelse 26-16
Beskrivelse
Hvis der er uenighed, om et brev sendt digitalt fra en myndighed er kommet frem til modtageren, er det myndigheden, der skal dokumentere, at brevet er kommet frem. Et brev sendt digitalt anses for at være kommet frem, når det er tilgængeligt for adre...
Journalnummer
2014-3311-50183
Indhold
Afgørelse
Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg vurderer, at du ikke havde en rimelig grund til at udeblive fra opfølgningssamtalen i kommunen den 6. januar 2015.
Ved vurderingen har vi lagt vægt på, at kommunens brev med indkaldelse til opfølgningssamtalen den 6. januar 2015 er sendt digitalt til dig den 22. december 2014.
Vi har også lagt vægt på, at kommunen har dokumenteret, at indkaldelsen af den 22. december 2014 er kommet frem til dig.
Kommunen har i mail til Ankestyrelsen af den 11. august 2015 vedhæftet en forsendelseslog, der indeholder oplysninger om de digitale registreringer, der er foretaget under forsendelsen af brevet med indkaldelsen. Forsendelsesloggen er indhentet fra kommunens systemleverandør (KMD). Af forsendelsesloggen fremgår dit navn, titel på brevet og afsendelsestidspunkt. Det fremgår også, at afsendelsen og leveringen ”er sket med succes”.
Vi har desuden lagt vægt på, at du i indkaldelsen af den 22. december 2014 blev orienteret om, at din ret til sygedagpenge ville bortfalde fra dagen efter opfølgningssamtalen, hvis du udeblev.
Du blev i indkaldelsen af den 22. december 2014 og i partshøringsbrevet af den 9. januar 2015 tillige orienteret om, at udbetalingen af sygedagpenge kunne genoptages efter bortfaldet med virkning fra dagen efter, at du igen medvirkede. Samtidig blev du orienteret om, at det var en betingelse for genoptagelse, at du medvirkede igen senest 4 uger efter, du fik besked om, at din ret til sygedagpenge var bortfaldet.
Det fremgår af sagen, at sygedagpengeudbetalingen blev genoptaget efter den 27. januar 2015, da du henvendte dig til kommunen denne dato og igen medvirkede til opfølgningen. Det fremgår også, at du den 4. februar 2015 raskmeldte dig med sidste sygedag den 26. januar 2015.
Efter reglerne bortfalder retten til sygedagpenge, så længe den sygemeldte uden rimelig grund undlader at medvirke ved kommunens opfølgning. Bortfald af sygedagpenge er betinget af, at kommunen har givet den sygemeldte en skriftlig orientering om konsekvenserne af at undlade at medvirke ved opfølgningen.
Udbetaling af sygedagpenge, der er bortfaldet, genoptages dagen efter det tidspunkt, hvor betingelserne for udbetaling af sygedagpenge på ny er opfyldte, hvis dette sker, senest 4 uger efter at den sygemeldte er blevet underrettet om bortfaldet. Udbetaling af sygedagpenge kan kun genoptages én gang under det aktuelle sygedagpengeforløb.
Metadata
Retsområder
Nøgleord
Paragraffer
Relaterede afgørelser
Udgivet: 2013-07-11
Kommunerne har ikke hjemmel til at kræve dokumentation af en selvstændig erhvervsdrivende for fremtidige sygefravær i form af en lægeerklæring udstedt på 1. fraværsdag. Ankestyrelsen fandt, at kommunens krav om tidligere anmeldelse end fastsat i love...
Udgivet: 2013-07-11
Det Sociale Nævn var ikke berettiget til at ændre kommunens afgørelse om ikke at forlænge dagpengeperioden, fordi revalidering ikke var overvejende sandsynlig. Ankestyrelsen lagde vægt på, at kommunen havde foretaget en konkret individuel vurdering a...
Udgivet: 2013-07-11
Retssikkerhedslovens § 7 a gav ikke i sig selv ret til en forlængelse af dagpengene, når betingelserne for forlængelse ikke var opfyldt. Kommunen burde dog have inddraget bestemmelsen ved behandling af en klage over dagpengene....