Ankestyrelsens principafgørelse N-12-06
Beskrivelse
Ved beregning af løntilskuddet ved oprettelse af et fleksjob skulle det aktuelle ansættelsesområde forstås som den aktuelle funktion. En kvinde, der i en årrække havde varetaget en specialistfunktion og var aflønnet svarende hertil, skulle have bereg...
Journalnummer
J.nr.: 2000230-06
Indhold
Lovhenvisninger
- Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats - lovbekendtgørelse nr. 685 af 29. juni 2005 - § 71
Afgørelse
Løntilskuddet skulle beregnes på grundlag af den mindste overenskomstmæssige løn på det aktuelle ansættelsesområde. Ved overenskomstmæssig løn skulle forstås den løn, som den pågældende funktion berettigede til.
Ankestyrelsen lagde vægt på, at kvinden flere år tidligere var udnævnt til specialist med heraf følgende lønindplacering, og at kommunen under sagens behandling ikke havde rejst tvivl om, hvorvidt de pågældende funktioner berettigede til denne indplacering. Ankestyrelsen lagde endvidere vægt på, at kommunen ved bevillingen af fleksjob havde forudsat, at kvinden skulle varetage sine hidtidige arbejdsfunktioner med nedsat timetal.
Ankestyrelsen tiltrådte på denne baggrund nævnets afgørelse om at løntilskuddet skulle beregnes på grundlag af basislønnen for en specialist.
Information
- En kvinde blev ansat i fleksjob på sin hidtidige arbejdsplads. I kommunens journalark var det vurderet, at et fleksjob på nuværende arbejdsplads og i nuværende arbejdsfunktion var den rette sociale foranstaltning.
- Kommunen fastsatte løntilskuddet svarende til en nyuddannet med tillæg for en specifik efteruddannelse.
- Kvinden ankede afgørelsen og anførte, at hun ikke arbejdede i en basisstilling, men i en specialiststilling, og at hun burde aflønnes herefter.
- Hun indsendte dokumentation for, at hun flere år tidligere var udnævnt til specialist med tilsvarende løntrin. Udnævnelsen var begrundet med, at hun varetog specialistopgaver og havde en særlig funktion som koordinator.
- Det sociale nævn ændrede afgørelsen og fastsatte lønnen svarende til grundlønnen for en specialist.
- Kommunen klagede og anførte, at der kunne være tvivl om, hvordan begrebet mindsteløn skulle forstås. Kommunen ønskede afklaret, om der gjaldt andre regler ved fastholdelse i en tidligere stilling end for nyansatte. Kommunen satte spørgsmålstegn ved, om den aktuelle stilling ved ledighed ville blive opstået som specialiststilling, og om man kunne uddanne sig til specialist.
- Sagen blev behandlet i principielt møde med henblik på afklaring af praksis ved fastsættelse af løntilskuddets størrelse ved bevilling af fleksjob.
Metadata
Retsområder
Nøgleord
Paragraffer
Relaterede afgørelser
Udgivet: 2013-07-10
Løntilskuddet til en kvinde, som blev ansat i fleksjob i sin hidtidige stilling som tjenestemand, klassificeret i lønramme 34, skulle beregnes ud fra den laveste lønramme for tjenestemænd i tilsvarende stillinger. Det vil sige lønramme 16. Fordi hun ...
Udgivet: 2013-07-11
Det var en forudsætning for fleksjob, at begrænsningen af arbejdsevnen var varig og væsentlig. Ved vurdering af arbejdsevnen indgik både antallet af arbejdstimer og arbejdspræstationen, og vurderingen skulle ses i lyset af, at løntilskuddet ikke kunn...
Udgivet: 2014-01-30
Finansieringsbidrag var ikke et arbejdsgiverbidrag, der kunne medtages ved beregning af løntilskud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats til ansatte i fleksjob. Ankestyrelsen fandt ikke, at der var hjemmel i loven eller forarbejderne til at med...